Praktikus tanácsok esküvői- és keringőruhákhoz

Ritkán adódik a legtöbb nő életében, hogy abroncsos alsószoknyájú ruhát viseljen, ezért ezzel kapcsolatban szeretnénk egy-két praktikus tanáccsal szolgálni.
 
Először is a ruhák és a cipő felvételi sorrendje igen fontos. Így:

  1. a fehérnemű felvétele
  2. a cipő!
  3. az abroncsos alsószoknya felvétele
  4. a keringő- illetve menyasszonyi ruha felvétele
  5. a fejdísz, menyasszonyoknál a fátyol betűzése
  6. a kesztyű felvétele.

 
            Érdemes az abroncsos alsószoknyát dupla masnival rögzíteni a derékon, (de nem a csípőn).
 
            Ezután a ruha felvételekor általában kell a segítség. A ruhát a segítő felülről adja fel a viselőjének, aki mindkét kezét felnyújtva, frizuráját védve tud közreműködni. Amikor így belebújt a ruhába, akkor derékra kell tenni mindkét kezét és tartani kell a ruháját.
Magas hölgyek leguggolva segíthetik a ruha felvételét. Húzózáras ruhák esetében a segítő személy legelőször a húzózár tetején található párizsi kapcsot kapcsolja be. (A párizsi kapocs párja gyakran „csak” egy horgolt fül, ami kevésbé feltűnő a ruhán.)
            A ruha viselője derékon tartott kezeivel a ruha anyagát hátra felé tolja, hogy a húzózárat fel lehessen húzni. Nem kell kapkodni, sem megijedni, hogy viszonylag lassan, centiméterről-centiméterre lehet csak felhúzni a húzózárat, mivel a ruhák elég „passzosra” készülnek, hogy derékból, egész felső testtel lehessen tartani őket és ne legyen kellemetlen érzés, hogy azonnal lecsúszik!
            Fontos még, hogy a húzózár húzóját (a cipzár nyelvét) felhúzás után le kell hajtani, hogy ne csúszhasson le használatkor!
            Fűzős ruháknál is a viselő a fűzés elkezdéséig tartja a ruhát, majd a fűző egyre szorosabb húzásával rögzül a testen a ruha. A fűzőt lehet alulról felfelé, illetve fordítva is fűzni, de a lényeg az, hogy mindkét esetben viszonylag szorosra kell fűzni és a fűzőt jó alaposan meg kell kötni.
Ruhafelvétel után a szoknya részen az esetlegesen fennakadó béléseket le kell húzni.
 
            Ezek után jöhetnek a kiegészítők felvétele.
 
Ha valami oknál fogva nem sikerül felölteni a kívánt darabot akkor hívja szalonunkat.
 
Mindenkinek sok örömöt kívánok ruháink viseletéhez!
 
 
Alább gyakran feltett kérdésekre szeretnék tanácsokkal segíteni minden menyasszonynak.
 
„Gyönyörű uszályos ruhát választottam, de nem tudom, hogy az uszályt mikor illik feltűzni? Előbb lesz a polgári esküvőm és csak utána a templomi szertartás.”
Az uszály igazán a templomi esküvőn mutat szépen. Ha előbb lesz a polgári szertartás akkor az uszályt először feltűzve kell tartani, majd a templomba vonulás előtt engedjük le. Az uszály mindaddig legyen leengedve ameddig a szertartás illetve a fotózás tart, majd az étterembe már érdemes feltűzetni segítőinkkel.
 
 
„Hogyan lehet leülni az abroncsos alsószoknyás ruhában?
És a mosdóhasználatra van valamilyen trükk?”
 
           A menyasszonyi ruhák alatt viselt alsószoknyák manapság hajlékony abroncsokkal vannak merevítve. Szépen megtartják a ruhát és nem nehezítik a menyasszony sorsát. Ezekkel nem jelent gondot a leülés és az abroncsok sem fognak a szemünkig felcsapódni. Gyakorlatban úgy kell leülni egy abroncsos ruhában, mintha farmernadrágban lennénk. A mosdóba kell egy segítség, kivéve ha az ifjú párnak egy fürdőszobás szoba áll rendelkezésére, mert akkor egyszerűbb a ruhából kibújni és egyedül elintézni a dolgot.
 
 
„Nagy szoknyás ruhám lesz, de nem tudom, hogy tudok-e majd autóba szállni?”
Tud, kivéve a „kis polskiba”. Először is  a menyasszonyi csokrot oda kell adni valaki másnak, így már lesz két szabad keze amivel az abroncsot megfogva
 segíteni tud magán. Ahogy fentebb már említettem ezekkel az újfajta abroncsokkal nem probléma az ülés.  Még a kocsiajtó becsukása előtt mindenképp meg kell győződni, hogy az egész ruha bekerült-e az autóba.
 
 
„Nagyon szép nyitótánccal szeretnénk kedveskedni a násznépnek. A koreográfiában több elegáns emelés is van, de félek, hogy a menyasszonyi ruhámban nem fogom tudni megcsinálni. Kérem adjanak tanácsot, hogy mit tegyek.”
Sajnos azt tanácsolom, hogy ezeket az elegáns emeléseket jobb kihagyni. Amellett, hogy fennáll annak a lehetősége, hogy nem sikerülnek, még balesetveszélyesek is lehetnek.
Kórházban meg senki sem szeretné a nászutat eltölteni. Ha ragaszkodtok az eredeti koreográfiához sok szép emeléssel, akkor azt jobb az átöltöző- vagy menyecskeruhában eljárni.